A Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke szerint 2017-től olyan időszak következik az uniós pályázatoknál, amely a magyar gazdaságban a rendszerváltás óta nem adódott, és a magyar kkv-szektornak lehetősége lesz versenyhátrányának csökkentésére.

Ha a vállalkozások ki tudják használni a lehetőségeiket, akkor 2020-ig jó helyzetbe kerülhetnek a versenyhátrány ledolgozásában, de ehhez szükséges a pályázatok, a kifizetések felgyorsítása.

2014-2020 között az ország az uniós források 60 százalékát közvetlen gazdaságfejlesztésre, ennek 16 százalékát a kis- és középvállalkozások fejlesztésére, további 16 százalékot a foglalkoztatás bővítésére fordítja. Az iparszövetségnél azonban úgy látják, hogy 2014-től  kevés vállalkozásokat segítő, foglalkozást bővítő, versenyképességet javító pályázat valósult meg.

Az iparszövetség felkészült arra, hogy minél többen tudjanak pályázni az uniós forrásokra. A területi szövetségeik révén naprakész információt adnak a pályázatokról a hozzájuk fordulóknak, tanácsadással segítik a pályázókat, illetve a szövetség is több projektben közreműködik a vállalkozások érdekében.

Forrás: MTI